Wednesday, 15 June 2011

BREAK ? So ape nak buat ?

hello friends . oke , hopee semua nyaa sehat dan dirahmati selalu hendakNya . Oke laa , break ? putus ? ditinggalkan ? @ macam - macam laa yang samee waktu dengan nya , benda tu tak mudah kan tuk kitee hadapi ... nak pulak klau da bercintaa lame @ terlalu sayang kan pasangan ... tapi nak buat macam mane . jodoh tak de ! so nak ker tak nak kitee kena always ready . kalau laa jadi dekat kitee ... so what we suppose to do ? Nangis memanjang ... @ cube menafikan realiti ? Oh no ! It's the wrong way oke girls ...

Dekat sini ade 5 tips bilee putus cinta ; ;)

1) DOA & SABAR
- sememangnya ayat ni yg selalu kitee dengar bile kite ade masalah kan ... orang sekeliling kitee mesti suruh kite banyak berdoa dan bersabar ! YES , exactly ... sbb tu sajee senjate kitee dan mungkin ade hikmad disebaliknya . Mane laa tau adee yg lg OKE menanti di hadapan kan ? ;))

2) MAKAN COKLAT
- tuk pengetahuan u all , mengikut kajian dan artikel yg pernah saye bace COKLAT dapat menenangkan seseorang . So tuk tenangkan diri u all , ape katee cube makan coklat dan lihat hasilnya , & kalau tak minat coklat ... aiskrim pom takpe ... tak salah mencube kan ?

3) LUAHKAN KEPADA ORANG YANG DIPERCAYAI
- semua orang mestii ade kawan baik ,sahabat baik kan ? Dan kalau boley pastikan kawan yang anda maksudkan itu adalah seseorang yang betul - betul boley dipercayai oke ! Sebab dengan luahkan perasaan , kitaaa akn berasa lebey lega & kurangkan tekana yang kita hadapi ...& mungkin sahabat anda juga boley memberikan pendapat mereka ;)

4) BERHIBUR
- oke , berhibur yg saye maksudkan tu bukan laa sampai enjoy tak igt dunia kan . & no need pom berhibur dekat disco @ club ... tapi berhibur macam pergi karaoke ker , tengok wayang ker , shopping dengan rakan - rakan yg boley menghiburkan hati anda . Dengan care ni anda mungkin akan berasa gembira dan terlupa sebentar masalah yang dihadapi . & bercuti jugak adalah antara aktiviti tuk anda berhibur ;P

5) TIDUR
- this is the last way , kalau susah sangat tuk anda lupakan DIE & PROBLEM yg anda hadapi tu care yang bijak adalah tido ! Setelah anda menangis teresak -esak , anda mesti penat kan ... dan akan tertidur . & Bile dah jage dari tido and mesti akan rase lagi segar dan mungkin jugak pemikiran anda sudah bersedia tuk menerima realiti yg berlaku ;(

p/s ; oke girls ! MASE TUK MENCUBA ! kuatkan semangat anda , INGAT ! lelaki yang tinggalkan kita adalah lelaki yang paling BODOH ! Sebab tinggal orang yang betul - betul mencintai DIE ! dan INGAT mungkin ada yang lagi baik menanti di hadapan TAPI tak salah tuk terus menangis sbb lame - lame airmata kite pun akan kering tuk orang yg berhati KERING macam tu kan ! CAIYOOOOK ! ;))

0 comments:

Post a Comment