Monday, 25 April 2011

Sudah berada di Kelantan pada hari sabtu lagi tapi baru hari ini ader kesempatan tuk update entry nim ..... Lega rasanya bila berada di rumah sendiri..... Bangun pagi-pagi makanan sume da siap2 atas meja..... breakfast + lunch + supper + dinner !
Lame da tak ikut waktu makan proper macam nim.... hehehehee.... sbb klu d tempat belajar breakfast tu lah lunch ! supper tu la dinnner kami ! really kesian kn.... huuhhuu... biase la student ;(

Lega rasanya bila berada di rumah..... selesa... + dapat la rehat sikit ! sbb kalau duk kt sane kena basuh baju sndri , masak sndri , lipat kain dan mcm2 la.... kena survive tuk hidup katekn ! ;( Rasa nak makan macam2 bila ade kt umah nim, sbb da lame x makan masakan ma.... em, mcm2 ader dlam kpla... tp dun wori ! Sebab dua bulan duk kat cni ! huhuuhhu.... yeay ! belum lagi ingin juper kwan2..... kalau boley nk rehat kt umah & habiskan masa d rumah dulu seminggu sebelum keluar hang out ! ;)

Thursday, 21 April 2011

kelantan... here i come !

Hari nim hari terakhir berada di Kuala Berang setelah satu sem ade kt cni...
lega rasanya bila final exam da tmat... sudah merdeka buat seketika ! yeay~ tapi tak tau la mcm mana hasilnya..... ;(

Tak sabar nanti saat malam, lepas tu tido... & bangun2 da pagi... + terus cabut dari sini... ! Bukan sebab tak sukakan suasana cni, tapi paham2 la... da best place is home ! haha

Cuti dua bulan ? lamanya... mesti dalam masa cuti tu rasa rindu nk tggal kt KOBE ... tp ape-ape pom... dalam kepala sekarang hanya la KELANTAN ! So da xder ape2 nk tulis... juz skrang nim mood : excited + hepi gitu.... ;) ngeeee !

Wednesday, 13 April 2011

Jangan bandingkan saya please !

Sebagai mana tak sukenya awak bila saya bandingkan awak dengan orang lain,
macam tu jugak la TAK sukenya saya bila awak bandingkan saya dengan kekasih awak dulu !

Saya mmg degil, tapi saya bukan jahat kan ? Kalau betul la saya ni degil rasanya mmg perlu saya d tegur, tapi bukan dengan cara kasar kan ? Dan awak jugak penah cakap, degil + keras kepalaya popuan tu macam mane la sgt kn ... * statement anda !

Dan tak fikir ker awak macam mana sakitnya hati saya bila awak gunakan bahasa yang kasar2 dengan saya bila awak marah ? Dan lupakah awak yang saya jugak seorang perempuan !

Dan saya rasa benda yang patut kite elakkan apabila kite bertengkar adalah ' Jangan bandingkan saya please ' !

Tuesday, 12 April 2011

Aduhai Tangan !

Aish, hari ni bersamaan dengan 12/4/2011... room mate aku ilang duit rm50 pulop !
sepanjang duk kt cni xpenah2 pom lg ader kes curi..... pelik tapi benar !
bukan nk tduh tp kebetulan hari ni ader member dr umah lain dtg mkan kt umah kitorg !

tapi la kn, kwan ker mcm tu ?
rasanya klu da sggup curi duit kwan sendri tu bkan nmanya kawan ! tapi lawan !
dalam blik td ader 5 org jer ! so antra 5 ni jer yg mncri !

dan lagi penim kpala fikir sape la pncri tu ! sbb sume yg ader kt ctu da bersumpah DEMI ALLAH ! + dpan AL-QURAN lg ! dan klu sume yg trlibat da bersumpah, habis sape la lg yg curi duit tu ?

dan sanggup kn manusia zaman skrg bersumpah dengan nama ALLAH hanya tuk lepas dari malu + hukuman dunia ? dan saya tersangat ingin tahu sape kah gerangan nya ! mudah-mudahan satu hari nnti.... biar sumenya terjawab !

final countdown !

hari ni da ari selasa... so tggal lg 5 hari untuk final exam ! aiyyaaaaaa.....
byk nya kna bt revision, byk kna mnghafal.... adoiyaaaaa...
tp paham2 jerla... ble byk sgt yg kna bt revision.... mla la mlas ....
tmbah2 lg ble kwan2 pulak rmai kt umah....
ble duk rmai2 paham2 jer la... byk pulak crita + gosip2 pnas...
mula la lalai nk bt revision... aduh !
tp nk ker x, ari ni mmg da kna start bt revision....
tkut plak kna repeat paper ! pnat tuuuuuuu....
caiyok2 asma !!!!!!!!! hihihi ;)