Saturday, 14 April 2012

Pengabdian Diri Di Penjara

Orang lain cutii, Tapi aku disini... Setia mengabdikan diri di penjara ni. Sumpah Bosan ! Dua hari cuti, macam Dua dekad. Tuk kawan-kawan yang dapat balik, Jumpa mak ayah, Boyfriend satu, Dua, Tigaa. 've a Great time lol.

p/s; Bosan tak perlu kata apa-apa .

Friday, 23 March 2012

Fuh. Baru aku tahu...

Baru aku tahu betapa penatnya menjadi seorang jururawat pelatih ni. Even masih lagi Sem 1, dan bergelar Jururawat pelatih tapi banyak gilak benda kena buat dalam wad tu. Kaki ni macam dah kaku je setiap kali nak bukak langkah. Urat2, Saraf2 macam dah block . Huh. Tapi even penat, masih berbaloi-baloi... Bila patient cakap terima kasih sbb tolong, Airmata macam nk menitik. Bila patient pegang muka kita & Say Thank You. Itu dah lebih dari cukup tuk bayar kepenatan bt kije kat wad tu.
Expectation orang kat luar sana dekat nurse ni jijik la, Basuh taik orang la. Yes, betul benda2 tu jijik la secara logik akalnya. Tapi cuba fikir, kalau bukan nurse yang jijik ni, Bila mak diorang masuk waad, Ayah diorang masuk wad. Sapo nak tolong? Tapi bagi kami student2 nurse ni, Kije kami ni memang noble job. Mulio. Dengan take care patient-patient kami sume, kami rasoo untuk jago parents kami dengan baik nati diorang tuo tu tak kan jadi masalah langsung. Takpo la orang nak kate kami jijik ke apo, Tapi kije kami ikhlas. Demi Tuhan, Demi patient yg nak kan pertolongan.

p/s ; Doakan aku berjaya menggenggam segulung diploma kejururawatan ;)

Friday, 9 March 2012

Aku kembali .

Salam blogger.

Dah lame blog aku berdebu, takde sebarang berita pom dari aku. So, aku bukan la kena culik ke kawin lari ke ape. Actually aku masuk penjara ! Shhhhhhhhhhhhh. Jgn terlanjur salah faham pulak ye, Penjara tu asrama aku la. Al maklum la, masa sekolah2 dulu tak tinggal asrama, besar2 baru la paksa rela duk asrama kan. Di pendek kan cerita, aku lame tak menconteng blog aku ni di sebab kan line tenet kat asrama tu macam kura-kura patah kaki kanan, kudung kaki kiri la. Ishhhhhh. Kelemahan pentadbiran. Hehehe

Amat la rindu dunia blogger ni bila tak ley conteng sikit sebanyak kat blog ni even tak de orang bace pom. Uhhh, Tragis nya blog aku. Point penting nak cakap kat sini, aku masih berkhayal dalam mimpi... Betul ke aku disitu untuk mengejar cita-cita sbg jururawat ? Hah, Unbelievable. Dan ia satu kehidupan yang membosankan.Sumpah aku kata. Tapiiiii.......

Sunday, 22 January 2012

Gong Xi Fa Cai


# Gong Xi Fa Cai #

Selamat tahun baru cina tuk semua rakyat Malaysia ! Diorang punya raya, kitaa pom dapatt cuti same, Bagus kan Malaysia. Muah3. <3. Tak sabar nak raya puasa. Hhhehee

Saturday, 21 January 2012

My New 2012

Wah, dah berkulat hijau blog aku... Siap ad fungi, bakteria, protozoa... macam2 lah. Tapi i still love this blog, and i missing u actually ! Tapi sumpah gile lame aku tak update blog ni... disebabkan beberapa keadaan yang menghalang. Dan biarlah keadaan itu pergi bersama 2011. #Mood; Sedih bagai.

Hari ini dah b'samaan dengan 22/Jan/2012... Pejam celik, pejam bukak, Januari dah nak berlalu tinggalkan kita. Cepat nya masa tu pergi. Tahun ni tahun yg betul-betul mengubah hidup aku. Segalanya... Dengan perasaan sedih bagai, i have to say really gudbye all the memories in 2011. ;'( & Past is past maybe.

Untuk perkongsian b'sama, secara officialnya a.k.a rasminya kini b'gelarlah aku sebagai seorang isteri orang. P'caya tak? Hhehee. Impossible la. Muke ni sape la nak wat bini kan. Ye kan? Btw, now aku secara officialnya a.k.a serasmi-rasminya b'gelar slah seorang pelajar di Kolej Kejururawatan Pulan Pinang. Dengan terpaksanya. Keputusan 90%/100 dr family. So, nak tak nak mmg kena nak jugak la jawabnya.

Kadang2 demi family, t'paksa @ tak... kita kena ikhlas terima. So, aku mendoakan keikhlasan dtg tak lame lg pade aku demi keputusan tu. So, dgn kelapangan yg ad waktu cuti ni la aku b'kesempatan menghapdate blog ni, kalau duk Kolej sane nak makan pom tak sempat. Study, study, study..... Itulah hidup disana. Sungguh tension!

Dengan kerinduan yg t'amat dengan kehidupan di Politeknik dulu, hati ni belum ikhlas terima tempat baru. ;((( Dgn ini, aku jugak ingin memanjatkan doa aku supaya jalan dan keputusan ini betul sebetul-betulnya dan diredhai. Mudah2 an aku berjaya dalam bidang baru yg dtentukan family aku ni. Caiyokk asma !

Huh